Paspoort ophalen hoeft niet meer in Gennep

Dynasure gaat reisdocumenten bezorgen voor gemeente Gennep

Inwoners van de gemeente Gennep hoeven binnenkort nog maar één keer naar het gemeentehuis als ze een paspoort of identiteitsbewijs nodig hebben. Alleen voor het aanvragen ervan is een bezoek nodig, daarna kan het paspoort gewoon thuis of op een ander adres worden bezorgd. De service gaat maandag 3 juni in.

Gennep heeft voor de bezorging van reisdocumenten gekozen voor Dynasure, omdat Dynasure al veel ervaring heeft in het veilig en betrouwbaar bezorgen van paspoorten en identiteitsbewijzen.

De gemeente Gennep heeft in beeld gebracht hoeveel paspoorten en identiteitsbewijzen er volgens de huidige gegevens de komende jaren verstrekt moeten worden. Dat varieert van 669 dit jaar tot 1212 in 2021. De verwachting is dat 4 procent van de mensen voor bezorgen kiest. Dat percentage is gebaseerd op cijfers van andere gemeenten.

Gennep brengt voor het bezorgen 5 euro in rekening. Bij zorginstellingen Dichterbij, Norbertushof en Libermannhof of bij inwoners die om medische redenen niet naar het gemeentehuis kunnen komen, werden de bewijzen al thuisbezorgd. Dat was en blijft gratis.

Bron: Gelderlander
Auteur: Joost Ariaans

Author Loekie vandenbergh

More posts by Loekie vandenbergh