Voorschotense burgemeester bezorgt eerste paspoort aan huis

By 19 maart 2019Nieuws
Bezorging paspoort en rijbewijs

Voorschoten start met bezorging reisdocumenten

Burgemeester Pauline Bouvy-Koene van gemeente Voorschoten bezorgde gisteren voor het eerst een paspoort aan huis. Ze deed dat bij de heer Anthony James Beddow. Het was het eerste Nederlandse paspoort voor de heer Beddow, die onlangs tot Nederlander is genaturaliseerd.

De gemeente Voorschoten bezorgt vanaf maart reisdocumenten op elk gewenst adres in Nederland. Inwoners hoeven dus niet meer naar het gemeentehuis om hun nieuwe paspoort op te halen. Het gaat om een proef, die tot het eind van dit jaar duurt. Na de proefperiode bekijkt de gemeente of de bezorgservice definitief wordt ingevoerd.

Inwoners kunnen bij het aanvragen van een paspoort of ID-kaart aangeven of zij van de bezorgdienst gebruik willen maken. Een reisdocument aanvragen moet nog wel op het gemeentekantoor. Voor het bezorgen maakt de gemeente gebruik van de bezorgdienst Dynasure. Dit bedrijf heeft speciaal hiervoor opgeleide en bevoegde medewerkers in dienst.

De proef geldt alleen voor reisdocumenten, niet voor andere documenten zoals een rijbewijs. Tijdens de proefperiode geldt een speciaal promotietarief van 4,95 euro. Na deze periode wordt bepaald welk tarief de gemeente definitief voor het bezorgen gaat hanteren. Meer informatie staat opĀ www.voorschoten.nl/thuisbezorgen.

Bron: www.sleutelstad.nl

Author Loekie vandenbergh

More posts by Loekie vandenbergh