Midden-Groningen start met bezorging paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen

By 8 oktober 2018Nieuws
bezorging Terneuzen
bezorging Terneuzen

Op maandag 8 oktober start Midden-Groningen met het bezorgen van reisdocumenten, veiligheid en duurzaamheid staan hierbij centraal

Gemeente Midden-Groningen start met de bezorging van  paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen door heel Nederland. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Met deze nieuwe service zet Midden-Groningen een volgende stap om onze inwoners zoveel mogelijk tegemoet te komen.”

De bewoners hoeven dus nog maar 1 keer naar het gemeentehuis voor de aanvraag van een nieuw paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs, zij kunnen vervolgens aangeven of ze het nieuwe document willen laten bezorgen of liever willen ophalen.

Gemeente Midden-Groningen gaat een bijdrage van € 4,95 vragen aan haar burgers voor de bezorging van de documenten. Omdat de nieuwe legesverordening, die het mogelijk maakt deze kosten te berekenen, pas op 1 januari 2019 ingaat, is de bezorging tot en met 31 december gratis voor burgers van Midden-Groningen.

Veilig & Duurzaam

Gemeente Midden-Groningen heeft onder andere vanwege de veiligheid en het duurzame karakter voor Dynasure gekozen. Zo worden de documenten in een speciale veiligheidsetui verpakt en is de bezorger altijd real-time te volgen, zodat de burger precies weet waar zijn of haar document zich bevindt.
Dynasure compenseert de CO2 uitstoot door bezorging met elektrische auto’s. Daarnaast worden voor elke 150 ‘diesel-bezorgingen’ 2 bomen geplant; 1 boom in Nederland en 1 boom in een van de buitenlandse bosprojecten waar de bomen meer CO2 opnemen. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Op deze manier dragen wij ook weer een steentje bij aan het duurzamer uitvoeren van onze dienstverlening.”

Bron: HS-krant
Auteur: Marc jansen

Author Loekie vandenbergh

More posts by Loekie vandenbergh