Lingewaard start proef met bezorgen reisdocumenten

By 19 juni 2018Nieuws

Een mooie stap in het verbeteren van de dienstverlening

Ze starten in oktober een proef met het thuisbezorgen van paspoorten en ID-kaarten. Hiermee sluiten ze aan bij de dienstverlening waaraan inwoners steeds meer gewend zijn. Zij regelen steeds meer digitaal, 24 uur per dag en laten veel (thuis) bezorgen.

Wethouder Helga Witjes: “We hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in digitale dienstverlening. Met het bezorgen van reisdocumenten zetten we weer een mooie stap in de verbetering van onze dienstverlening”.

Ongeveer 75 gemeenten bezorgen al reisdocumenten bij inwoners thuis. Uit ervaringen blijkt dat bij een prijs van € 4,95 euro per bezorging ongeveer 10% van de inwoners kiest voor bezorgen van paspoort of ID-kaart. De gemeente Lingewaard kiest in de proef voor hetzelfde bedrag. Inwoners kunnen hun reisdocument tussen 8.00 en 22.00 uur laten bezorgen. Dit kan thuis zijn of op een andere locatie waar zij dan aanwezig zijn.


De proef duurt een jaar
De gemeente bekijkt tijdens de proef van een jaar of inwoners hiervan gebruik willen maken. De proef start op 1 oktober 2018. Dan is de drukte van paspoorten en ID-kaarten aanvragen achter de rug. Na de eindevaluatie besluit de gemeente of zij het bezorgen van reisdocumenten definitief invoert. “Het bezorgen van rijbewijzen staat ook op ons wensenlijstje”, zegt Helga Witjes. “Hiervoor geldt echter een andere wet waardoor dit nu nog niet mogelijk is”. De gemeente gaat met de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) onderzoeken of het bezorgen van rijbewijzen in de toekomst mogelijk is.

Author Loekie vandenbergh

More posts by Loekie vandenbergh