Gemeente Moerdijk start met bezorgen reisdocumenten

By 23 april 2018Nieuws

Eerste reisdocument thuisbezorgd

Handig en veilig bezorgd, waar en wanneer het inwoners van Moerdijk het beste uitkomt. Reisdocumenten (paspoorten en ID-kaarten) kunnen in de gemeente Moer-dijk voortaan ook thuis, op het werk of elders worden afgeleverd. Wethouder Jack van Dorst bezorgde 23 april persoonlijk officieel het eerste reisdocument bij Judith den Bakker uit Klundert.

“Met deze service willen we onze dienstverlening nog verder uitbreiden”, legt Van Dorst uit. “Inwoners hoeven nog maar één keer naar het gemeentehuis te komen voor een nieuw geldig reisdocument. Men heeft nu in elk geval een keuzemogelijkheid. Want naast bij-voorbeeld thuis of op het werk laten bezorgen is het natuurlijk ook nog steeds mogelijk om het paspoort of de ID kaart zelf te komen ophalen op het gemeentehuis.”

Kosten
Laten bezorgen kost € 15 per reisdocument. De levering kan in heel Nederland plaatsvin-den, met uitzondering van de Waddeneilanden. De bezorging wordt uitbesteed aan Dyna-sure, een gespecialiseerd bedrijf, dat voldoet aan alle veiligheids- en privacy eisen. Zelf afhalen blijft uiteraard mogelijk zonder extra kosten.

Bezorging
Bezorging van het paspoort of identiteitskaart kan op maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 22.00 uur en op zaterdag tussen 08.00 en 18.00 uur. Ontvangers hoeven niet de hele dag thuis te blijven voor de bezorging van hun document. Zij kunnen kiezen voor be-zorging in een dagdeel van vier uur. Dit tijdvak wordt op de dag van bezorging verkleind naar een tijdvenster van twee uur. Dertig tot zestig minuten voor aankomst hoort men de exacte aankomsttijd van de bezorger. De aanvrager moet het document wel persoonlijk in ontvangst nemen.  De (thuis)bezorging is een proef, na een jaar besluit de gemeente of de service blijft.

 

 

Author Loekie vandenbergh

More posts by Loekie vandenbergh